PCM® Tréning - Kulcs a Sikeres Kommunikációhoz

Szeretnéd magadat és ügyfeleidet jobban megérteni? Szeretnéd megtanulni, hogyan kell a "másik nyelvén" beszélni? Szeretnéd felismerni a saját vagy mások stresszreakcióit és elsajáítani azok kezelésének módjait?

A PCM® (Process Communication Modell) egy tudományosan is hitelesített, innovatív eszközrendszer, mely alapos megfigyeléseken, és pontos viselkedés elemzésen alapul. Könnyen érthető, elsajátítható, és lehetővé teszi azt, hogy hatékonyan kapcsolódjunk másokhoz. Legyen szó mások megértéséről, motiválásáról, hatékony információcseréről, vagy a stresszhelyzetek kezeléséről a PCM ® praktikus, azonnal alkalmazható iránymutatást nyújt.

A PCM® (Process Communication Modell) segít megérteni önmagadat és másokat, és támogat abban, hogy viselkedésedet képes legyél a helyzetekhez igazítani. A PCM®-ben leírt 6 személyiséget meghatározó energia-típus meghatározza a kommunikációdat, a viselkedésedet, valamint azt, ahogyan a stresszhelyzetekben reagálsz. Objektív, mély, megítélésektől mentes önismeretet ad, és segít abban, hogy hatékonyabb kapcsolatokat alakíts ki nem csak a munkahelyeden, hanem a magánéletedben is.

A PCM ® hátterében a személyiség szerkezetének tudományosan validált, tranzakció-analitikus megközelítésű modellje áll.

Process Communication Model: Metodo PCM e Analisi Transazionale

Mit kaphatsz a programtól?

  • A kérdőív segítségével bepillantást nyersz személyiséged szerkezetébe és struktúrájába.
  • A modell segíti a személyiség differenciált, mégis a komplexitást kellően egyszerűsítő megértését, önmagunk és mások vonatkozásában.
  • Pozitív, oké-oké megközelítésű kommunikációs keretrendszert ismersz meg, mely segít a megítélések, így az ellenállások leépítésében
  • Konkrét eszközöket kapsz, hogy felismerd mások viselkedés mintázatait.
  • A hatékony kommunikációs kapcsolódáshoz konkrét tippeket és gyakorlatokat kapsz.
  • A konfliktusok kezeléséhez és az egyéni stressz megismeréséhez gyakorlati, azonnal alkalmazható segédletet nyújt.
  • Megismered, hogyan tudjuk a motivációt igazán individuálisan alakítani a megismert és jól megfigyelhető típus igények szerint, így vezetőként is hatékonyabbá válsz.

 

Miben más a PCM, mint más személyiség modellek?

Volt már olyan, hogy valakivel ugyanarról beszéltetek, de valahogy mégsem értettétek egymást? A PCM® abban segít, hogy megértsd a másiknak hogyan kell mondanod valamit, hogy átmenjen az üzenet.

A Process Communication Model®-t Dr. Taibi Kahler Ph.D fejlesztette ki az Egyesült Államokban 1982-ben a NASA-val közösen folytatott több éves pszichológiai kutatása eredményeképpen. Európában 1987-ben használták először. A modell sikerességét bizonyítja, hogy a NASA használja a kiválasztásaiban, Bill Clinton pedig a kampányának kommunikációjában alkalmazta.

A hangsúly a személyiség összetett szerkezetén van, kevésbé az egyes összetevőkön, amitől érthetővé válik a saját működésed is. PCM® szerint minden ember személyisége leírható hat alapvető személyiségtípus egyedi kombinációjaként. A kombinációk illusztrálására a modell egy hat szintes ház – „a személyiség építménye” – analógiáját alkalmazza.

 

A személyiség fejlődését és a változás irányát is képes magyarázni és előre jelezni.

Kommunikációs javaslatai szavak, mondatok és gesztusok szintjéig specifikusak (bit szintig pontosak), így nagyon hamar felismered a másik működését.

Nyugodt állapotban képesek vagyunk bármelyik személyiségtípusunkat használva kommunikálni és képesek vagyunk váltani a hat szint között. De stressz hatására a domináns személyiségtípusunkra jellemző, előre megjósolható viselkedési mintákat követünk, amiket felismerve tudunk változni/változtatni.

 

KÉPZÉS IDŐPONT ÉS HELYSZÍN:

  • 1.nap: 2022. Szeptember 27. (kedd) - 9:00-16:30
  • 2.nap: 2022. Szeptember 28. (szerda) - 9:00-13:30

Helyszín:

  • 1113. Budapest, Tornavár utca 8. 2/13.

 

KÉPZÉSI DÍJ:

Természetes személynek: 120.000 (ÁFA mentes)

Céges személynek: 120.000 + ÁFA

A képzés tartalmazza a PCM kérdőív árát.

További információkért lépjen velünk kapcsolatba.